Συνεχίζεται κανονικά από την αρχή του χρόνου η παράδοση τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας- Αμμοχώστου «Φωλιά Αγάπης» στις 400- 500 δικαιούχες οικογένειες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν και οι προετοιμασίες για τα «πασχαλινά πακέτα» που θα δοθούν στους δικαιούχους.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καρράς, είπε ότι «δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Τετάρτη, λαμβάνουν τρόφιμα από τη «Φωλιά Αγάπης» περίπου 50-60 οικογένειες. Η προσέλευση όσων χρειάζονται τη στήριξή μας κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή 400-500 οικογένειες».

Πρόσθεσε ότι εντός ολίγων ημερών «θα αρχίσει η προετοιμασία για συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης ενόψει του Πάσχα, όπως κρέας, τυρί και άλλα εποχικά εδέσματα. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε από συγκεκριμένο σχολείο του Παραλιμνίου εκδήλωση, από την οποία συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, που θα διατεθεί για αγορά τροφίμων». Εξήγησε ότι «ευτυχώς υπάρχουν οι συγκεκριμένοι προμηθευτές που μας παρέχουν δωρεάν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης όπως κρέας, τυρί, χαλούμι, οι οποίοι και φέτος θα προσφέρουν με όλη τους την αγάπη ό,τι είναι απαραίτητο σε αυτούς που χρειάζονται, ώστε από καμιά οικογένεια της περιοχής μας να μη λείψει τίποτε από το πασχαλινό τραπέζι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος είπε ότι «λαμβάνουμε συνέχεια τρόφιμα είτε από οργανωμένα σύνολα είτε από μεμονωμένα άτομα και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε και φέτος στις ανάγκες των εορτών του Πάσχα. Η Μητρόπολη δεν θα διοργανώσει οποιεσδήποτε εκδηλώσεις για συλλογή τροφίμων, δεδομένου ότι αυτή η περίοδος πριν από το Πάσχα είναι αρκετά φορτωμένη». Είπε, ακόμα, ότι «όπως και πέρυσι γνωρίζουμε τις οικογένειες οι οποίες για διάφορους λόγους δεν ζητούν βοήθεια και θα υπάρξει διακανονισμός, ώστε με τη βοήθεια εθελοντών να μεταφερθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και άλλα πασχαλινά εδέσματα στα σπίτια τους».

Ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος κάλεσε όλους «όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα ή χρήματα στη Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, να επικοινωνήσουν με τη Μητρόπολη, ώστε να εξευρεθούν εθελοντές οι οποίοι θα πάρουν τα προσφερόμενα είδη από σπίτια και υποστατικά και θα τα μεταφέρουν στη «Φωλιά Αγάπης».

Σε άλλη ερώτηση, απάντησε ότι «όπως και πέρυσι αναμένουμε ότι ο αριθμός των οικογενειών που θα λαμβάνουν βοήθεια μετά το Πάσχα θα μειωθεί, αφού με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν αρκετά άτομα θα εργοδοτηθούν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα».

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: