Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 18:30

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Η Τρίτη Ρώμη. Η Μόσχα και ο θρόνος της ορθοδοξίας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Η Τρίτη Ρώμη. Η Μόσχα και ο θρόνος της ορθοδοξίας» είναι ο τίτλος του πιο πρόσφατου βιβλίου του συγγραφέα Αλέξανδρου Μασσαβέτα. Το νέο του βιβλίου παρουσιάζεται αύριο στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» από τις εκδόσεις Πατάκη.

«Η Τρίτη Ρώμη. Η Μόσχα και ο θρόνος της ορθοδοξίας» παρουσιάζεται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό σε μια χρονική συγκυρία που οι διορθόδοξες σχέσεις δοκιμάζονται από την αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και τη Μόσχα, ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο της Μόσχας, με αφορμή το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα.

Η θεωρία της Τρίτης Ρώμης που καλλιεργήθηκε στην ρωσική ιστοριογραφία τον καιρό μετά την Άλωση φθάνει μέχρι τις ημέρες μας να διαμορφώνει την ρωσική εκκλησιαστική εξωτερική πολιτική. Αυτό είναι και το κεντρικό θέμα που παραγματεύεται ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας στο βιβλίο του.

Για την «Τρίτη Ρώμη» θα μιλήσουν οι Βruce Clark, δημοσιογράφος του Economist και συγγραφέας, Aνδρέας Λουδάρος, δημοσιογράφος, διευθυντής του orthodoxia.info, Tάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος («Καθημερινή», insidestory.gr, Ant1), και ο συγγραφέας Αλέξανδρος Μασσαβέτας. Τη συζήτηση συντονίζει ο Θοδωρής Χονδρόγιαννος, δημοσιογράφος (insidestory.gr).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ