Ελλάδα

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης κληρικών

Τα αποτελέσματα του προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης που υλοποιεί το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλατζής, πανεπιστημιακοί και αρκετοί κληρικοί, ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του Ι.Π.Ε, πρωτοπρεσβύτερο Αδαμάντιο Αυγουστίδη, αναπληρωτή καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α, ο οποίος εκτός από τα αποτελέσματα της δράσης, αναφέρθηκε και στο εκκλησιολογικό πλαίσιο της «Διά Βίου Ποιμαντικής Επιμόρφωσης».

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, εκτός από τα Προγράμματα Επιμόρφωσης, που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς και εκκλησιαστικούς πόρους, το Ι.Π.Ε. έχει προχωρήσει με ιδιαίτερη επιτυχία και στην οργάνωση Εργαστηρίων-Πρακτικών Ασκήσεων.

Συνολικά, μέχρι σήμερα, στα δέκα (10) Πιστοποιημένα Προγράμματα και στα (έξι) Εργαστήρια, οι συμμετέχοντες πλησίασαν τον αριθμό των 3.000. Τα προγράμματα του Ι.Π.Ε. έχουν ήδη αξιοποιήσει 26 Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες έχουν συνάψει Σύμφωνα Συνεργασίας, καθώς και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου και της Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου μέσω της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Σύντομα αναμένεται να διευρυνθεί ο αριθμός των Ιερών Μητροπόλεων που έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Ίδρυμα, το οποίο επιχειρεί να εμπλουτίσει με νέα μαθησιακά εφόδια κληρικούς και λαϊκούς, απαραίτητα εργαλεία αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων και προσκλήσεων.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σεμινάριο για την στήριξη της οικογενειακής ισορροπίας στο Αίγιο

Ι.Μ. Καλαβρύτων

Σεμινάριο της Μητροπόλεως Καλαβρύτων περί γάμου και οικογενείας

Ι.Μ. Καλαβρύτων

Ι.Π.Ε.: Υλοποίηση Πράξης: «Ανάπτυξη ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας με έμφαση στις δομές της Εκκλησίας»

Αναδημοσίευση

Επιμορφωτική Ημερίδα από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης

Αναδημοσίευση

Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Ιδρ. Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Σεμινάρια επιμόρφωσης στελεχών της Νεότητας στην Ι. Α. Αθηνών

Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών