Επιμνημόσυνη δέηση για τους ιδρυτές και κτήτορες της Σιβιτανιδείου Σχολής, Βασίλειο και Λουίζο Σιβιτανίδη, τελέστηκε σήμερα το πρωί από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη.

Ο Πανοσιολογιώτατος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ναό του Αγίου Βασιλείου, ο οποίος βρίσκεται εντός της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Ο Πρωτοσύγκελος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα των αδελφών Σιβιτανίδη. Η βούλησή τους, τόνισε, να είναι πρόεδρος της Σιβιτανιδείου Σχολής ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, δεν είχε συμβολικό ή διακοσμητικό χαρακτήρα, αλλά αποκάλυπτε την κομβική σημασία που απέδιδαν οι ίδιοι στην Εκκλησία και τη συμβολή που μπορούσε να έχει στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού τους οράματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Ν. Φίλης αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της ανάπτυξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Σχολής κ. Γεώργιος Κοτονιάς και άλλοι εκπρόσωποι και εκπαιδευτικοί της Σιβιτανιδείου.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: