Στην Τελετή Αποφοίτησης των Μαθητών της Γ΄ τάξεως του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά, παρέστη κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού του Λυκείου κ. Αθανάσιου Φυλάκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2015.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Λυκείου και το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παπάς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, μαθητές και μαθήτριες καθώς και οι γονείς αυτών.

Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά κ. Φυλάκης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό που απεύθυνε, τόνισε τα συνεχή υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις προαγωγικές εξετάσεις που λαμβάνουν οι μαθητές του Λυκείου καθ’ έτος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σημαντική εφετινή επέτειο της συμπληρώσεως εκατό ετών από της ιδρύσεως του Λυκείου (1915), από τους αείμνηστους Ηλία Γεωργίαδη, Δάσκαλο και Σεραφείμ Τσακμάνη, τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής επί Πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, στην σύντομη προσλαλιά του, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους αυτή να οργανώσουν μία όμορφη βραδιά συνδυάζοντας αυτά τα δύο γεγονότα που συσχετίζονται με την περιοχή του Λαγκαδά, τονίζοντας την σπουδαιότητα του εγχειρήματος του αειμνήστου Ηλία Γεωργίαδη να ιδρύσει σε καιρούς δύσκολους ένα σχολείο και να αναπτύξει πρωτοβουλίες διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσης στην τουρκοκρατούμενη τότε επικράτεια, με την βοήθεια και την συμβολή της Εκκλησίας, η οποία πάντοτε στήριζε και στηρίζει την Ελληνική Παιδεία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί προς όλους τους αποφοιτήσαντες να έχουν πάντοτε επιτυχίες, χαρά και ευλογία στην ζωή τους.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: