Ελλάδα

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η εορτή νεότητας της μητρόπολης Θήρας

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Φηρών Θήρας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος από τον επιτόπιο Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο και κληρικούς της νήσου.

Οι εκπρόσωποι των Αρχών της νήσου και πλήθος Θηραίων προσήλθαν, συμπροσευχήθηκαν και έλαβαν την ευχή του Μακαριωτάτου ο Οποίος εκήρυξε και το θείο λόγο.

Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 16 Μαΐου, ο Μακαριώτατος παρευρέθη στην Εορτή Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης.

Όλα τα παιδιά των κατηχητικών συντροφιών, πάνω από 450 στον αριθμό, μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα έδωσαν ραντεβού για τη νέα κατηχητική περίοδο την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Επιφάνιος τόνισε ότι η παρουσία του Μακαριωτάτου δηλώνει με τον πιο τρανταχτό τρόπο, πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη της η Εκκλησία το ποιμαντικό έργο που γίνεται από τους κληρικούς και τα λαϊκά μέλη της για τα παιδιά και τους νέους.

Ο Μακαριώτατος αφού εξήρε το έργο που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων σε όλους τους τομείς και σε αυτόν της Νεότητας εκήρυξε την έναρξη της εορτής στο κατάμεστο από κόσμο Γυμναστήριο.

Στην εορτή η Θηραία τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ απέδωσε μαζί με τα παιδιά ένα μουσικό καλωσόρισμα στον Αρχιεπίσκοπο. Η εορτή συνεχίστηκε σε κλίμα χαράς και παιχνιδιού με αθλοπαιδιές και βραβεύσεις.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

Σοφία Καρεκλά

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό της Αθήνας- Καταδίκη των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία

Σοφία Καρεκλά

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Θεμελίωση ναού του Οσίου Ιερωνύμου στον Αυλώνα Αττικής

Γιώργος Δ. Φερδής

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τη μνήμη των Ιερολοχιτών

Μαρία Αχιλλεοπούλου