Το νέο βιβλίο του Ηγουμένου της Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνου του Γραφείου Νεότητας της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Γιάγκου, με τίτλο “Μακαρισμοί”, των εκδόσεων Αρχονταρίκι, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Το βιβλίο καταγράφει το παράδοξο της πνευματικής ζωής: Αυτό που ο κόσμος αποφεύγει ως οδύνη και δυστυχία, οι Χριστιανοί το επιδιώκουν ως ευλογία. Ο λόγος των Μακαρισμών του Χριστού είναι ανατρεπτικός και αποτελεί την πεμπτουσία της ζωής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο μητροπολίτης Εδέσσης, Ιωήλ, ο Πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Σισανίου, αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, και ο εφημέριος του ναού του Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Βοιωτική Εκκλησία», π. Σπυρίδων Βασιλάκος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο συγγραφέας του βιβλίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: