Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 | 0:47

Παρουσίαση του βιβλίου “Ανθρώπου Απαξίωση” στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Οι εκδόσεις της Ι.Μ.Αργολίδος “Επιστροφή” και ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων σε μία κατάμεστη αίθουσα , την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 , παρουσίασαν το νέο βιβλίο του π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη με τίτλο “Ανθρώπου Απαξίωση”. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Άγιου Αντωνίου Άνω Πατησίων, Λεωφόρος Ηρακλείου 104 στην Αθήνα. Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος Αντωνόπουλος.

Για το βιβλίο του π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη μίλησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης, Θεολόγος – Φιλόλογος κι ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης – Προϊστάμενος του Ενοριακού Ναού Αγίου Αντωνίου.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρεθήκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής , ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ,ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός αρκετοί Ιερείς και πάρα πολύς κόσμος.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την «Ποιμαντική Θεολογία και Ψυχολογία». Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων. Γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Έcole St-Paul (Ελληνο-Γαλλικό Κολέγιο Πειραιά, έπαινος πρωτεύσαντος). Το 1975 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1981 λαμβάνοντας «Δίπλωμα εξαιρέτου επιδόσεως» από την Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στην Ψυχιατρική (Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών), εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1981) από όπου αποφοίτησε (1986) με βαθμό πτυχίου λίαν καλώς, ενώ το 1990 απέκτησε τον τίτλο της Ψυχιατρικής ειδικότητας. Το 1999 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον κλάδο της Ποιμαντικής Ψυχολογίας υποβάλλοντας προς έγκριση διδακτορική διατριβή με θέμα «Η ανθρώπινη επιθετικότητα, ποιμαντική και ψυχολογική μελέτη στην Κλίμακα Ιωάννου του Σιναΐτου», η οποία ενεκρίθη ομοφώνως με το βαθμό «άριστα». Παρακολούθησε ποικίλα μετεκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοδυναμικής – Ψυχαναλυτικής, Γνωσιακής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, Βιολογίας της Συμπεριφοράς (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ιατρικής Βιοηθικής (Harvard University, USA) και Έρευνας της Ψυχολογίας της Οικογένειας (Boston University, USA). Δίδαξε Ποιμαντική και Ποιμαντική Ψυχολογία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών (1998 – 2001). Εξελέγη Λέκτορας (2003) και κατόπιν Αναπληρωτής Καθηγητής (2010) «Ποιμαντικής Θεολογίας και Ψυχολογίας» του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος στη «Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς» (θέση Διευθυντού 1990 – 1997), Προϊστάμενος στην «Υπηρεσία Ψυχιατρικής και Ποιμαντικής Μέριμνας» του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (1998 – 2003), Υπεύθυνος Ψυχίατρος σε πανελλαδική κλίμακα του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής για την «Μονάδα Αναδόχων Οικογενειών» (2000-2003), Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (2004-2008) και Τακτικό Μέλος στην «Επιτροπή Ψυχικής Υγείας» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2005-2007). Έχει διδάξει σε περισσότερα από είκοσι εκπαιδευτικά και μετεκπαιδευτικά προγράμματα (Θεολογικά, ποιμαντικά ή ιατρικά). Έχει διδάξει επίσης σε περισσότερες από δέκα Σχολές Γονέων πανελλαδικά, δύο εκ των οποίων έχει διοργανώσει και εποπτεύσει (Θήβας και Λιβαδειάς). Έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος και σε άλλες Επιστημονικές Εκδηλώσεις ως μέλος με οργανωτική ή επιστημονική ευθύνη καθώς και ως επίσημος εκκλησιαστικός ή εθνικός εκπρόσωπος.

Το 2010 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής στο «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως» (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ από το 2000 είναι τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών Υποθέσεων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ