Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της παρουσίασης του νέου πονήματος του πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνα Λόντου, που είναι αφιερωμένο στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα Βουλιαγμένης, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, στο οποίο και εφημερεύει από τον Οκτώβριο 2015.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Αγγελής εφημέριος του ναού Αγίου Δημητρίου Κερατέας Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε στον κτήτορα του μετοχίου αείμνηστο καθηγουμενο Συμεών Κοροβέση (+1902), η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννα Στουφή-Πουλημένου η οποία μίλησε για την Μονή Πετράκη και την κοινωνική προσφορά της Μονής, η Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δέσποινα Μιχάλαγα που έκανε μια γενική παρουσίαση του πονήματος και τέλος η αγιογράφος και συντηρήτρια έργων τέχνης κ. Παναγιώτα Κατωπόδη που μίλησε για την αγιογράφηση του παρεκκλησίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Λουδάρος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Προνοίας και Ευποιίας και Διευθυντής του ιδρύματος «Μ. Κόκκορη», ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Αντζουλάτος προϊστάμενος του ιερού ναού Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης, ο Βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς, η δημοτική Σύμβουλος Βουλιαγμένης Μαίρη Σίνα και πλήθος κόσμου.

Ο συγγραφέας ευχαρίστησε τον Μακαριωτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κο Ιερωνυμο για την αποδοχή του αιτηματος του να υπηρετήσει στο εν λογω παρεκκλήσιο, τον Σεβ.Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο για την αγάπη του προς το πρόσωπό του και τον Επίσκοπο Θαυμακου κ. Ιάκωβο, Καθηγουμενο της Ι. Μ. Ασωματων Πετράκη, για την ανάθεση της διακονίας του ως εφημερίου του παρεκκλησίου και την αμέριστη βοήθεια, αγάπη και συμπαράστασή του. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμητική τους παρουσία,ιδιαίτερα δε την οικογένεια του.

Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία Βουλιαγμένης που ερμήνευσε κλασσικά κομμάτια.

Ετικέτες: