Ελλάδα

Παρουσίαση βιβλίου για τον εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Γρηγόριο τον Ε’ στο κέντρο της Αθήνας

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε απόψε η παρουσίαση βιβλίου του μοναχού Μαξίμου Ιβηρίτου, με θέμα «Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους και Μέγας Εθνοϊερομάρτυρας Άγιος Γρηγόριος Ε’».

Την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής διοργάνωσε η Αδελφότητα Δημητσανιτών ”Γρηγόριος Ε’” που είναι βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ ο Πρόεδρός της Αθανάσιος Μαγουλιανίτης απήυθυνε χαιρετισμό και παρασημοφόρησε τον μοναχό Μάξιμο.

Το παρών επίσης έδωσαν πολλοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Μητροπολίτες Μονεμβασίας & Σπάρτης Ευστάθιος, ο Ηλείας Γερμανός, ο Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρος, ο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, ο Κορίνθου Διονύσιος, ο Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο Φωκίδος Θεόκτιστος και ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών π. Δημήτριος Νίκου.

Στην εκδήλωση που συντόνισε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά, προβλήθηκε βίντεο-αφιέρωμα στην Δημητσάνα της αρχόντισσα του Μωριά και την γενέτειρα έξι αγίων, ενώ για την προσωπικότητα του Αγίου ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε’ αλλά και του συγγραφέα μίλησαν ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Δημήτριος Αναγνωσταράς, ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και νομικός κ. Ηλίας Γιαννικόπουλος και ο φιλόλογος και ιστορικός κ. Σοφοκλής Δημητρακόπουλος και βέβαια ο συγγραφέας του έργου μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αρχιερείς, πολιτικούς και δημάρχους.

Την βραδιά άνοιξε με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια το οργανικό συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη και η χορωδία «Βυζαντινή Κυψέλη» υπό την διεύθυνση του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρίστου Κυριακόπουλου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ένα κερί για τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’

Σπύρος Παπαγεωργίου

Στην Ελευθερώτρια Κοκκιναρά γιόρτασαν τον Άγιο Γρηγόριο τον Ε’

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Ο αληθινός πνευματικός ηγέτης ξέρει πότε να σιωπά και πότε να μιλάει»

Γιώργος Δ. Φερδής

Ναυπάκτου: «Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός είναι ένας πρωτότυπος Ακαδημαϊκός ερευνητής»

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην εκδήλωση του περιοδικού «ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΑ»

Χρυσό Ιωβηλαίο του Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου κ. Σεραφείμ

Σπύρος Παπαγεωργίου