Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:35

Παρουσίαση βιβλίου για τον εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Γρηγόριο τον Ε’ στο κέντρο της Αθήνας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε απόψε η παρουσίαση βιβλίου του μοναχού Μαξίμου Ιβηρίτου, με θέμα «Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους και Μέγας Εθνοϊερομάρτυρας Άγιος Γρηγόριος Ε’».

Την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής διοργάνωσε η Αδελφότητα Δημητσανιτών ”Γρηγόριος Ε’” που είναι βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ ο Πρόεδρός της Αθανάσιος Μαγουλιανίτης απήυθυνε χαιρετισμό και παρασημοφόρησε τον μοναχό Μάξιμο.

Το παρών επίσης έδωσαν πολλοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Μητροπολίτες Μονεμβασίας & Σπάρτης Ευστάθιος, ο Ηλείας Γερμανός, ο Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρος, ο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, ο Κορίνθου Διονύσιος, ο Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο Φωκίδος Θεόκτιστος και ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών π. Δημήτριος Νίκου.

Στην εκδήλωση που συντόνισε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά, προβλήθηκε βίντεο-αφιέρωμα στην Δημητσάνα της αρχόντισσα του Μωριά και την γενέτειρα έξι αγίων, ενώ για την προσωπικότητα του Αγίου ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε’ αλλά και του συγγραφέα μίλησαν ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Δημήτριος Αναγνωσταράς, ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και νομικός κ. Ηλίας Γιαννικόπουλος και ο φιλόλογος και ιστορικός κ. Σοφοκλής Δημητρακόπουλος και βέβαια ο συγγραφέας του έργου μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αρχιερείς, πολιτικούς και δημάρχους.

Την βραδιά άνοιξε με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια το οργανικό συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη και η χορωδία “Βυζαντινή Κυψέλη” υπό την διεύθυνση του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρίστου Κυριακόπουλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ