Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 11:51

Παραποίηση των λόγων του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε παραποίηση των λόγων του Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε σήμερα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφορικά με την συνάντηση που είχε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο.

Παρά το γεγονός πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων να ακολουθήσει το παράδειγμα της Εκκλησίας της Ελλάδος και να στηρίξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έγραψε πως ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την στήριξή του στον ίδιο, στον ελληνικό λαό και την Εκκλησία της Ελλάδος.

«Η Ελληνική Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό σας και στο πλευρό του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στον αγώνα σας για την υπεράσπιση των αρχών και αξιών της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης. Και στο πλαίσιο αυτό προσβλέπουμε, αναφέροντας ως κορυφαίο παράδειγμα εκείνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην αμέριστη στήριξή σας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον δικό του αγώνα για την εκπροσώπηση και στήριξη των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών, ιδίως στους σημερινούς χαλεπούς και ταραγμένους καιρούς μας».

Αυτό ειπε στον Πατριάρχη Θεόφιλο ο Πρόεδρος όπως ακριβώς απομαγνητοφωνήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά και φαίνεται στο σχετικό βίντεο. Για το γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων όμως:   «Ἀπαντῶν ὁ κ. Πρόεδρος ηὐχαρίστησε τόν Μακαριώτατον διά τήν στήριξιν Αὐτοῦ πρός αὐτόν, πρός τόν Ἑλληνικόν λαόν καί τήν Ἐκκλησίαν τῆς Ἑλλάδος».

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ

Το τελευταίο διάστημα το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κινδυνεύει να βρεθεί απομονωμένο σε σχέση με την πλειονότητα των υπολοίπων ορθοδόξων Εκκλησιών, εξαιτίας της απόφασης του Πατριάρχη κ. Θεόφιλου να συγκαλέσει σύναξη Προκαθημένων στην Ιορδανία, παρακάμπτοντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η ευγενική αλλά ουσιαστική επισήμανση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας περί του αγώνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου «για την εκπροσώπηση και στήριξη των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών» φαίνεται πως προκάλεσε αμηχανία στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το οποίο τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί τη μια μετά την άλλη τις ορθόδοξες Εκκλησίες να αρνούνται να συμμετάσχουν στην «σύναξη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ