Την βασική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας Κράτους υπενθύμισε ο υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή» για το αν η κυβέρνηση είναι υπέρ του χωρισμού ο υπουργός απάντησε πως «Υπέρ του χωρισμού είμαστε έτσι κι αλλιώς» αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στο ερώτημα αν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση.

Ο υπουργός ο οποίος ανήκει στα πρόσωπα της Κυβέρνησης με ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο προσωπικά σημείωσε πως «δεν είναι σωστό να κλιμακώνεται η αντιπαράθεση είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά» συμπληρώνοντας πως «Κάθε θεσμός θα πρέπει να κοιτάξει το χαρτοφυλάκιο του».

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Την ίδια στιγμή οι εφημερίδες «Αυγή» «Εφημερίδα των Συντακτών» και «Ποντίκι» με πρωτοσέλιδα τους επιτίθενται κατά του Αρχιεπισκόπου σχολιάζοντας τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξη του.

Η «Αυγή» χαρακτηρίζει «μισαλλόδοξο κήρυγμα» την συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου σημειώνοντας στην πρώτη σελίδα της πως «Με ένα άκρως “προβληματικό” σε ύφος και περιεχόμενο τηλεοπτικό κήρυγμα, ο αρχιεπίσκοπος άφησε κατά μέρος το λόγο της αγάπης προς τον πλησίον και μίλησε για κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης της χώρας από τους πρόσφυγες, ζήτησε αναβολή της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, έδωσε άφεση αμαρτιών στις ακρότητες Αμβρόσιου και πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση για τον χωρισμό Εκκλησίας-κράτους».

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει λόγο για «Το βαθύ κράτος της Ιεραρχίας» καταλογίζοντας στον Αρχιεπίσκοπο προσπάθεια να θέσει «τους δικούς του όρους προς την Πολιτεία».

Τέλος το «Ποντίκι» στο πρωτοσέλιδο του εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο να λέει ότι «το κράτος είμαι εγώ» ενώ σε γελοιογραφία που δημοσιεύει τον εμφανίζει να κρατά σταυρόσχημο ξίφος και να είναι έτοιμος να αποκεφαλίσει «αντιφρονούντα» στα πρώτυπα των αποκεφαλισμών του ISIS.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: