Με τον Εσπερινό και τη λιτάνευση του επιταφίου και της Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του Χολαργού εορτάστηκαν τα εννιάμερα της Παναγίας.

Χοροστατούντος του Επισκόπου του Οικουμενικού Θρόνου Ναζιανζού κ. Θεοδώρητου και τη συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπής τελέστηκε το απόγευμα ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ιερό ναό για να προσκυνήσουν το τίμιο σώμα της μητέρας του Κυρίου και να εναποθέσουν τα προβλήματα στην μητέρα τους. «Η Παναγία είναι μητέρα όλων μας», είπε ο κ. Θεοδώρητος στην ομιλία του, υπογραμμίζοντας τη σημασιολογική ύπαρξή της.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, διευκρίνισε την αγάπη που έχει η Παναγία για το ανθρώπινο γένος λέγοντας ότι «αυτό που αποδεικνύει τη δύναμη και αγάπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι η παράκληση για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους προς τον Σωτήρα Χριστό».

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία σε δρόμους γύρω από την ενορία, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας της Ελληνικής Αεροπορίας.

Η λιτανεία κατέληξε μπροστά στην είσοδο του ναού όπου έγινε η απόλυση ενώ ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η πανήγυρη του ναού.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος Ναζιανζού ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς η Παναγία να σκεπάζει και να αγιάζει τα σπίτια όλων μας. Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννου.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: