Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 | 23:55

Πανηγυρικός εσπερινός στον ιστορικό ναό της Παναγίας Νερατζιώτισσας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο γραφικό Ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της Παναγίας της Νερατζιώτισσας στο Μαρούσι, τελέστηκε απόψε, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για Γενέθλιο της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει την ιστορική Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, στον μικρό ιστορικό ναό, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στις γραμμές του τραίνου.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού, ενώ προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Αρχοντός, ο οποίος στην ομιλία του ο τόνισε τη σημασία της αγάπης, της συγχώρεσης και της δεύτερης ευκαιρίας προς τους συνανθρώπους μας, ως μοναδικό δρόμο για την σωτηρία μας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “η σημερινή ημέρα μας καλεί να αναλογιστούμε τον προορισμό μας. Στο χέρι μας είναι να ακολουθήσουμε τον δρόμο της σωτηρίας ή να παραμείνουμε χλιαροί σαν άνθρωποι. Να είμαστε άνθρωποι του φωτός και να αντιληφθούμε ότι προορισμός μας είναι η σωτηρία μας”.

Έκλεισε ευχόμενος προς το εκκλησίασμα “να οδηγηθούμε σε δρόμους σωτηρίας ως πεφωτισμένοι” και πως οφείλουμε “να είμαστε εργάτες της αγάπης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης”.

Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Λίγα ιστορικά στοιχεία

Ο Ναός της Παναγίας της Νερατζιωτίσσης κτίσθηκε πριν το 1578 στα ερείπια του πρώτου ιερού της Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Ο Ναός αναστηλώθηκε το 1923 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργείται ανελλιπώς.

Η Παναγία η Νερατζιώτισσα είναι Ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο, ο ιστορικός Ναός του Αμαρουσίου, το ευλαβές καταφύγιο όλων των πιστών Χριστιανών του εύσημου και μεγάλου αυτού Δήμου της Αττικής, που προσελκύει καθημερινά πλήθη πιστών, τα οποία απευθύνονται ικετευτικά στη χάρη της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ