Τη χαρά και την έκπληξή του για το πολύπλευρο έργο της ενορίας του Αγίου Θεράποντα στην περιοχή του Ζωγράφου εξέφρασε με εγκωμιαστικά λόγια ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος ο οποίος προεξήρχε του εσπερινού της πανηγύρεως.

Ο Επίσκοπος Αβύδου χοροστάτησε στον εσπερινό και στον λόγο του μίλησε για την προσφορά της Εκκλησίας η οποία προέρχεται από το υστέρημα των πιστών. Ακόμη, αναφέρθηκε, με αφορμή τον Άγιο Θεράποντα, στους αγίους της Εκκλησίας μας.

«Οι Άγιοι δεν μιλάνε μόνο με τα γραπτά τους αλλά και με τη σιωπή και το παράδειγμά τους», είπε ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο κ. Κύριλλος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενώ έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους ιερείς του ναού.

Ο προϊστάμενος της ενορίας Πρωτ. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε για την αγάπη του τον Επίσκοπο Αβύδου και όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση του πανηγυριού.

Αύριο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: