Με αθρόα προσέλευση πιστών, τελέστηκε απόψε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, στον φερώνυμο ιερό στο Παγκράτι.

Στο ναό φιλοξενείται από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, το ιερό λείψανο μιας εκ των μεγαλυτέρων μαρτύρων της πίστεώς μας, της Οσίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο φυλάσσεται  στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου στο Άγιον Όρος. Με αφορμή το γεγονός αυτό αλλά και την πανήγυρη του εφόρου της ενορίας, η προσέλευση των πιστών ήταν πολύ μεγάλη.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε ο Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Πετράκη, ενώ τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και άλλων Μητροπόλεων.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τον κ. Ιάκωβο ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία απόψε στον Εσπερινό, ο Αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος . Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Θαυμακού επαίνεσε τους ιερείς του ναού για την πρωτοβουλία τους να φέρουν το λείψανο της Αγίας Αναστασίας, σε μια εποχή που οι πιστοί χρειάζονται πνευματικά στηρίγματα.

Τα αναλόγια πλαισίωσαν χοροί ιεροψαλτών με χοράρχες τον Ιωάννη Πλευρίτη και Γεώργιο Καμαργιάρη, οι οποίοι απέδωσαν μεγαλόπρεπα τα μέλη του Εσπερινού.

Ετικέτες: