Πλήθος πιστών συμμετείχαν από νωρίς στον Εσπερινό του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο ναό στην περιοχή Παπάγου.

Λίγο πριν τον εσπερινό έγινε η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αποστόλου Παύλου από τον ομώνυμο ναό στην οδό Ψαρών, τα οποία εκόμισε ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ορφανουδάκης.

Αρκετοί ιερείς τίμησαν με την παρουσία τους τον πανηγυρίζοντα ναό, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιερατικός της IH’ περιφέρειας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τσολίδης, ο οποίος μίλησε για τον βίο του Αγίου Γεωργίου ενώ ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού π. Αλέξιο για την φιλοξενία και το λαμπρό έργο που έχει γίνει στον ναό.

Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου που την κρατούσαν νέοι ντυμένοι εύζωνες, πέριξ του ναού και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Παπάγου και τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Γιαννιό στο άγαλμα του οπλαρχηγού Γεωργίου Καραΐσκάκη μπροστά στην πλατεία του ναού.

Ο π. Αλέξιος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην καλή διεξαγωγή της γιορτής και ευχήθηκε ο Άγιος να είναι προστάτης στις οικογένειές τους.

Στο τέλος δημοτικοί χοροί από νέους με παραδοσιακές στολές έκλεισαν την βραδιά του εσπερινού στον προαύλιο χώρο με τον κόσμο να συμμετέχει στο γλέντι.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: