Η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τιμήθηκε ιεροπρεπώς στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, όπου την παραμονή της εορτής χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος.

Στην Ιερά Πανήγυρη συμμετείχαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, πολλοί από τους οποίους μετέβησαν πεζοί από την πόλη των Σερρών και την ευρύτερη περιοχή, φθάνοντας στην Ιερά Μονή, μετά από πολύωρη οδοιπορία, προκειμένου να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, εκπληρώνοντας ιερό ευλαβικό τάμα προς τον Πρόδρομο του Σωτήρος και Βαπτιστή Ιωάννη.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πολυπληθείς προσκυνητές την ευλογία του αγίου Θεού. Ευχήθηκε επίσης πατρικώς, η κραταιά σκέπη και ευχή του Τιμίου Προδρόμου να σκεπάζει την σεβαστή Γερόντισσα της παλαιφάτου αυτής Μονής και τις Αδελφές, ώστε να εκπληρώνουν την μοναχική τους διακονία και να βιώνουν τον Προδρομικό τρόπο ζωής.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: