Στο Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης, την Τρίτη 8 Μαΐου τελέσθηκε η εκκλησιαστική πανήγυρις στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και την Τετάρτη 9 Μαΐου πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου.

Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 η Εκκλησία εόρτασε τη μνήμη του Αγίου αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγύρισε η ομώνυμη Ανδρώα Ιερά Μονή στο Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης.

Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Μαΐου τελέσθηκε από τους ιερομονάχους της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Το πρωί της Τρίτης 8 Μαΐου ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της εορτής του «ηγαπημένου μαθητού» του Κυρίου μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ιωάννου εντός του περιβόλου της Μονής. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Στρατηγός – Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Κούκκος.

Μετά το πέρας της ακολουθίας παρετέθη κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Πηγή: Evros24

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: