Το απόγευμα του Σαββάτου 17ης Μαρτίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στο πανηγυρίζων Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Λαυρεντίου του Επισκοπείου Μεγάρων, με την συμμετοχή Κληρικών από όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, των κ.κ. Δημάρχων Μεγάρων και Νέας Περάμου και Σαλαμίνος και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Προ της Ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Πατέρας μας υποδέχθηκε, με τον Ιερό Κλήρο και την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου, την Τιμία Κάρα του Αγίου μας, καθώς και αντίγραφο της Παναγίας Φανερωμένης Σαλαμίνος, το οποίο ευγενικώς προσέφερε ο εκ Σαλαμίνος αξιότιμος κ. Νικόλαος Νάνος.

Το πρωί της Κυριακής 18ης Μαρτίου 2018 (Δ´ Νηστειών), στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λαυρεντίου Επισκοπείου Μεγάρων, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Βοηθού Επισκόπου Θεοφιλεστάτου Ελευσίνος κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών, Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, πλαισιούμενος υπό Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος και Κληρικών από όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ιεράς μας Μητροπόλεως και πολλών ευσεβών χριστιανών.

*Η εορτή του Αγίου Λαυρεντίου είναι στις 7 Μαρτίου, αλλά με απόφαση του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, θεσπίστηκε να εορτάζεται Παμμητροπολιτικά ο Άγιος, την Δ´ Κυριακή των Νηστειών για να γίνεται τελεία Θεία Λειτουργία.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info