Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 15:45

Πέτρας Γεράσιμος: “Η συνήθεια της αμαρτίας, μας κάνει να μην τη θεωρούμε σπουδαία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος παρέστη στο Μέγα Απόδειπνο που ετελέσθη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αρετίου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους ευσεβείς Χριστιανούς σχετικώς με την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής λέγοντας: “Θυμάστε οι παλιοί πως στις αρχές του χειμώνα, εδώ στο Μεραμπέλλο, έφτιαχναν τους τάφρους που είχαν ξεκινήσει να χαλούν. Αυτό ακριβώς είναι και η Μεγάλη Σαρακοστή: είναι μία ευκαιρία πνευματική να φτιάξουμε την τάφρο της ψυχής και της καρδιάς μας.

Γιατί η αμαρτία πολλές φορές ρίχνει πέτρες… Η συνήθεια της αμαρτίας πολλές φορές μας κάνει να μην τη θεωρούμε σπουδαία, να την περνάμε ελαφριά… Και τώρα έρχεται η Μεγάλη Σαρακοστή να μας περιορίσει, να μας κατευθύνει με αυτά τα ωραία μαθήματα που μας δίνει μέσα από τα ιερά λόγια που ακούμε στις Ακολουθίες του Μεγάλου Αποδείπνου, των Προηγιασμένων, των Χαιρετισμών, με προεξάρχουσες βέβαια τις Θείες Λειτουργίες των Κυριακών, από τις οποίες αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε τον πνευματικό μας αγώνα. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν αυτή την περίοδο δια της μετανοίας που επιτυγχάνεται με τη θεία εξομολόγηση…”.

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης της πόλεως Αγίου Νικολάου.

Πηγή: ΑΝΑΤΟΛΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ