Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος παρέστη στο Μέγα Απόδειπνο που ετελέσθη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αρετίου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους ευσεβείς Χριστιανούς σχετικώς με την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής λέγοντας: “Θυμάστε οι παλιοί πως στις αρχές του χειμώνα, εδώ στο Μεραμπέλλο, έφτιαχναν τους τάφρους που είχαν ξεκινήσει να χαλούν. Αυτό ακριβώς είναι και η Μεγάλη Σαρακοστή: είναι μία ευκαιρία πνευματική να φτιάξουμε την τάφρο της ψυχής και της καρδιάς μας.

Γιατί η αμαρτία πολλές φορές ρίχνει πέτρες… Η συνήθεια της αμαρτίας πολλές φορές μας κάνει να μην τη θεωρούμε σπουδαία, να την περνάμε ελαφριά… Και τώρα έρχεται η Μεγάλη Σαρακοστή να μας περιορίσει, να μας κατευθύνει με αυτά τα ωραία μαθήματα που μας δίνει μέσα από τα ιερά λόγια που ακούμε στις Ακολουθίες του Μεγάλου Αποδείπνου, των Προηγιασμένων, των Χαιρετισμών, με προεξάρχουσες βέβαια τις Θείες Λειτουργίες των Κυριακών, από τις οποίες αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε τον πνευματικό μας αγώνα. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν αυτή την περίοδο δια της μετανοίας που επιτυγχάνεται με τη θεία εξομολόγηση…”.

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης της πόλεως Αγίου Νικολάου.

Πηγή: ΑΝΑΤΟΛΗ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: