Την πεποίθηση ότι Το Βατικανό υποστηρίζει σθεναρά την ενότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Όπως είπε «Με την παρουσία σας, αγαπητέ μου αδελφέ, θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι η Καθολική Εκκλησία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ μια προσέγγιση που προκαλεί διαχωρισμούς. Ποτέ δεν θα αφήσουμε να συμβεί αυτό. Δεν το θέλω αυτό. Υπάρχει μόνο ένα Πατριαρχείο στη Ρωσία, το δικό σας. Και δεν θα έχουμε άλλο” δήλωσε ο Πάπας την Πέμπτη στον επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Πάπας τόνισε επίσης ότι θεωρεί την Ουνία ως μια απαράδεκτη μέθοδο για την επίτευξη ενότητας εκκλησιών στις σχέσεις ορθόδοξων και καθολικών χριστιανών και πιστεύει ότι, ο αδελφικός διάλογος είναι ο μόνος δυνατός τρόπος για την επίτευξη μεγαλύτερης ενότητας.

“Οι Καθολικές Εκκλησίες δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μεταξύ άλλων και για πολιτικούς λόγους, όπως είναι η θέση μου και η θέση της Αγίας Έδρας “, δήλωσε ο Πάπας.

Φωτογραφίες: Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

Ετικέτες: