Τα κρούσματα εμμονής με την εξουσία που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην εκκλησία, καυτηρίασε στο κήρυγμά του στη βασιλική εκκλησία της Φλωρεντίας, Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, ο πάπας Φραγκίσκος. «Η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει την έμμονη ιδέα της εξουσίας», τόνισε χαρακτηριστικά ενώπιον εκατοντάδων μελών της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας.

«Η ανθρωπότητα για τον χριστιανό σημαίνει να είσαι πάντα προτεταμένος προς τους άλλους, δεν συνάδει με τον ναρκισσισμό και δεν χαρακτηρίζεται από αυτοαναφορές», πρόσθεσε ο ποντίφικας, σύμφωνα με τον οποίο «η εμμονή στην διατήρηση της προσωπικής δόξας, της αξιοπρέπειας, της προσωπικής επιρροής δεν πρέπει να αφορά τους χριστιανούς».

Το μήνυμα του Μάριο Χόργκε Μπεργκόλιο είναι σαφές: «όταν η καρδιά μας είναι γεμάτη μόνον από τον ίδιο μας τον εαυτό, δεν υπάρχει πλέον χώρος για τον Θεό».

Επισκεπτόμενος την πόλη του Πράτο, γνωστή για την υφαντουργική παραγωγή, πάντα στην περιφέρεια της Τοσκάνης, ο Φραγκίσκος στάθηκε ιδιαίτερα στην «τραγωδία της εκμετάλλευσης της εργασίας» και θέλησε να αναφερθεί στον άδικο χαμό επτά κινέζων μεταναστών, οι οποίοι εργάζονταν σε βιοτεχνία που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά πριν δυο χρόνια.

«Η ζωή κάθε ανθρώπινης κοινότητας απαιτεί να καταπολεμηθεί σε βάθος ο καρκίνος της διαφθοράς, ο καρκίνος της ανθρώπινης και εργασιακής εκμετάλλευσης, το δηλητήριο της παρανομίας. Δεν πρέπει να κουραστούμε ποτέ να παλεύουμε για την αλήθεια και την δικαιοσύνη», τόνισε με έμφαση ο Αργεντινός πάπας, μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες του Πράτο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: