Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον ιερέα Πλάτωνα Γκιάλη εκατοντάδες πιστοί, που το απόγευμα της Πέμπτης κατέκλεισαν στην κυριολεξία τον Ιερό Ναό του Αγίου Ματθαιού Κοφινά, τον ναό που από το 1975 μέχρι σήμερα διακονούσε ο αείμνηστος ιερέας.

Πάνω από το σεπτό του σκήνωμα, καθ όλη τη διάρκεια της Εξόδιου Ακολουθίας βρίσκονταν ο στενός του συνεργάτης στα συσσίτια της Μητρόπολης π. Νικόλαος Μακρής ο οποίος αποτέλεσε τον αγγελιοφόρο της εκδημίας του π. Πλάτωνα Γκιάλη.

Από κοντά και η οικογένειά του καθώς και εκατοντάδες πιστοί που έσπευσαν να πουν το ύστατο χαίρε σε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της χιακής εκκλησίας.

Στον αδαμάντινο χαρακτήρα του, την ανιδιοτελή προσφορά του τόσο στους Χιώτες όσο και στους πρόσφυγες αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος τονίζοντας ότι ο αείμνηστος π. Πλάτωνας αποτελούσε λαμπρό παράδειγμα αυθεντικού ιερέα που πάντα προέτασσε την ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους του, χωρίς κριτήρια και διακρίσεις.

«Βλέποντας το πλήθος του κόσμου να συνοστίζεται για να ασπαστεί ή να ακουμπήσει το φέρετρο του π. Πλατώνα, μου θύμισε την κηδεία του Μεγάλου Βασίλειου», δήλωσε στον «π» ο Μητροπολίτης Μάρκος μετά την Εξόδιο Ακολουθία.

Πηγή: politischios.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: