Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 23:52

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Μητρόπολη Κιλκίς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε στον κατάμεστο από ευλαβείς πιστούς Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς το εσπέρας της Ε’ Κυριακής των Νηστείων, Κυριακή 2 Απριλίου ε.ε., ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς π. Καλλίνικος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι γνώριμος στους ενορίτες του ως άνω Ιερού Ναού τον οποίο διακόνησε προ δεκαετίας με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη.

Ο ομιλητής ανέπτυξε περιεκτικά και ουσιαστικά την αρετή της σιωπής, ενισχύοντας τους πιστούς στην πορεία τους προς την Μ. Εβδομάδα με αποκορύφωση την Ανάσταση του Κυρίου.

Απευθυνόμενος στους ευσεβείς πιστούς ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ τόνισε ότι τις ημέρες αυτές όλοι μας προσπαθούμε να έχουμε μια εσωτερική πληρότητα, που έχει άμεση σχέση με το περιεχόμενο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και δη της Μ. Εβδομάδας.

Μέσα σ’ αυτήν την πορεία και σ’ αυτήν την πληρότητα που θέλουμε να βιώσουμε όλοι μας υπάρχουν γεγονότα και καταστάσεις που μας ενισχύουν και μας ενδυναμώνουν είπε όπως ο πόθος της αρετής για την Βασιλεία του Θεού.

“Σήμερα αδελφοί μου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και είδαμε για άλλη μια φορά πως η δύναμη της μετανοίας συγκλονίζει, μετακινεί “όρη” και κάνει αλλαγές τεράστιες στην καρδιά μας και αυτές εκφράζονται στη ζωή μας” είπε και ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Παπαδόπουλο για την αποδοχή της πρόσκλησης να οικοδομήσει με το λόγο του τους πιστούς του Κιλκίς.

Προ της απολύσεως εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του Λαού ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ για τον κόπο και το ενδιαφέρον του να καταρτιστεί και να πραγματοποιηθεί και εφέτος το πρόγραμμα Κατανυκτικών Εσπερινών με θεολογικές ομιλίες από καλούς ομιλητές ώστε να ενισχυθούν πνευματικά άπαντας στην πορεία της Αγ. και Μ. Τεσσαρακοστής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ