Εκατοντάδες πιστοί αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι για τελευταία φόρα τον Επίσκοπο Έγγρας κυρό Ιερώνυμο, ο οποίος αναχώρησε για την “Άνω Ιερουσαλήμ” την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 47 ετών από καρδιακό επεισόδιο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στο Καθολικό της Μονής των Αρχαγγέλων στο Κόβιλ, στην οποία παρέστησαν ιεράρχες , κληρικοί και μοναχοί, όχι μόνο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, συγγενείς, φίλοι, θαυμαστές του κυρού Ιερωνύμου, καθώς και οι πιστοί από όλα τα μέρη της Μπάτσκα που έσπευσαν για να αποχαιρετήσουν τον μακαριστό Ιεράρχη.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής των Αρχαγγέλων στο Κόβιλ, από πλειάδα Αρχιερέων της Σερβικής Εκκλησίας, προεξάρχοντος του του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννου, ενώ συμμετείχε και ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος δήλωσε ότι “ο Επίσκοπος Ιερώνυμος μας άφησε νωρίς, αλλά αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι συμβιβαστεί. Ωστόσο, με την πίστη και την ελπίδα να αποδεχθεί τη βούληση του Θεού για να το καλύτερο και να μας δίνει ελπίδα , είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Υπενθύμισε επίσης ότι ο Επίσκοπος Έγγρας έκανε πολλές προσπάθειες και θυσίες και είχε επενδύσει στην εκπαίδευση του, παρέχοντας σημαντική συμβολή στην Εκκλησία του Χριστού.

Ο πνευματικός πατέρας, ο Επίσκοπος Μπάτσκα κ. Ειρηναίος μίλησε επίσης με πολύ συγκινητικά και πνευματικά λόγια, ενώ εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού Επισκόπου με τον οποίο είχαν μια εξαιρετική συνεργασία στην ποιμαντική διακονία.

Στην κηδεία παρέστησαν πολλοί εκπρόσωποι της θρησκευτικής, πολιτιστικής και της δημόσιας ζωής. Μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία έγινε λιτανεία του σκηνώματος του μακαριστού ιεράρχου γύρω από το ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ενώ η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Ετικέτες: