Μια πνευματική σχέση που μετρά τέσσερις δεκαετίες μιας και και ξεκίνησε το 1975 ένωνε τον μακαριστό πλέον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα με τον σημερινό μητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιο.

Από την εποχή που ο μακαριστός γέροντας μόναζε στο Άγιον Όρος και ο σημερινός μητροπολίτης ετοιμαζόταν να εισέλθει στις τάξεις του ιερού κλήρου σφυρηλατήθηκε μια ειλικρινής πνευματική σχέση η οποία ακολούθησε τους δυο κληρικούς μέχρι και το τέλος, ακόμη κι όταν οι αποστάσεις έγιναν τεράστιες.

Σε πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο μητροπολίτης Γλυφάδας, συνοδευόμενος από τον καθηγούμενο της ιεράς μονής αγίου Νεκταρίου Γλυφάδας, αρχιμανδρίτη Νήφωνα, δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί και την Αριζόνα όπου είχε την ευκαιρία να ξανασυναντηθεί με τον γέροντα των νεανικών του χρόνων.

Αυτή η συνάντηση έμελλε να είναι η τελευταία τους, ένας αποχαιρετισμός, αλλά και η τελευταία συνάντηση του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα με αρχιερέα της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: