Ελλάδα

Ο Συμεών Πασχαλίδης νέος Πρόεδρος στο Τμ. Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έλαβε χώρα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ για τη διετία 2017-2019.

Με ομόθυμη βούληση του Τμήματος νέος πρόεδρός του αναδείχθηκε ο καθηγητής της Πατρολογίας και Αγιολογίας κ. Συμεών Πασχαλίδης και νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος ο καθηγητής της Ποιμαντικής και Εξομολογητικής πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας.

Ο κ. Πασχαλίδης έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο έχει διοριστεί με πατριαρχικό πιττάκιο του Oικου­με­νι­κού Πα­τρι­άρχη κ.κ. Bαρ­­­θολο­μαίου και της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Διευ­θυν­τής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

Ο π. Αθανάσιος Γκίκας έχει οργανώσει και διευθύνει από ετών την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος σε υπηρεσίες ποιμαντικής μέριμνας και κοινωνικής φροντίδας και υπηρετεί ως οικονόμος του ιερού μετοχιακού ναού του Αγίου Χαραλάμπους της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Μια σημαντική μαρτυρία του Μ. Φωτίου για το κύρος των χειροτονιών των καθηρημένων επισκόπων και για την αποκατάστασή τους

Τον «πρύτανη των λειτουργιολόγων» Ι. Φουντούλη τίμησε το Τμ. Ποιμαντικής Θεολογίας ΑΠΘ

Σοφία Καρεκλά

Αφυπηρετήσαντες καθηγητές τίμησε το Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας ΑΠΘ

Σοφία Καρεκλά

Τρίτη Ετήσια Διάλεξη «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη»

Σεμινάριο για τη Λειτουργική και Γλωσσική προσέγγιση της εορτής των Χριστουγέννων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Σπουδές στην πλούσια παράδοση του Αγίου Όρους

Γραφείο Ρεπορτάζ