Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου

Την επέτειο της καταθέσεως του εικονίσματος της Παναγίας Οστρομπράμσκα από την Βίλνα Λιθουανίας την 16η Φεβρουαρίου 1997, πανηγυρίζει ετησίως ο ναό της αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Εσπερινός στο αφιερωμένο στην Παναγία ομώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκετε στο προαύλιο του Ναού. Ακολούθησε βραδινή Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας.

Την Θεία λειτουργία τέλεσε ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου διακονούμενος υπό του διακόνου Δημητρίου Φωκιανού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε εντός του Ναού λιτάνευση της εικόνος και ευλογία των άρτων στην οποία συμμετείχαν εκ των εφημερίων του ναού, οι αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, ο εορτάζων τα ονοματήρια του ιερομόναχος Ευσέβιος Μεάντζια, καθώς και ο πρεσβύτερος Βασίλειος Ταξιαρχιώτης.

Κατά την προσφώνησή του ο π. Σεραφείμ καλωσόρισε για πρώτη φορά στο ναό της Αγίας Μαρίνας τον Μητροπολίτη Κλεόπα και έκανε αναφορά στην επέτειο της εορτής που καθιερώθηκε στην ενορία από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ο κ. Κλεόπας αφού ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση, αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον προϊστάμενο π. Σεραφείμ και επαίνεσε τους ιερείς για το έργο που επιτελείται στην ενορία. Κλείνοντας είπε “η Ελλάδα πέρασε δυσκολίες, διωγμούς δοκιμασίες, όμως στο DNA του Έλληνα υπάρχει το μεγαλείο ψυχής. Η ιεροπρέπεια, η κατάνυξη είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την ελληνορθόδοξη παράδοση. Κι εμείς που υπηρετούμε σε ιεραποστολικές επαρχίες, τα έχουμε ανάγκη”.

Την κυριώνυμη ημέρα θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα θα ψαλλεί παράκληση στην Παναγία Οαστρομπράμσκα, ποίημα της μοναχής Ισιδώρας, καθηγουμένης της ιεράς μονής Παναγίας Κυπαρισιωτίσσης και αγίου Ιεροθέου Μεγάρων.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: