Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε χθες το βράδυ τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο Αμερικής στο γραφείο του στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

“Δεν μπορώ να έρθω στη Νέα Υόρκη και να μην σταματήσω να σας δω”, δήλωσε ο Μπάιντεν, όταν ο Αρχιεπίσκοπος τον καλωσόρισε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής. Μαζί, σταμάτησαν στο παρεκκλήσι Αγίου Παύλου και ο κ. Μπάιντεν, άναψε κερί και προσκύνησε τις εικόνες. Ο πρώην Αντιπρόεδρος είχε επίσης την ευκαιρία να δει μερικά από τα στοιχεία που διασώθηκαν στην καταστροφή του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero και εκτίθενται προσωρινά στο Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσι.

Όπως και με προηγούμενες επισκέψεις, ο Αντιπρόεδρος και ο Αρχιεπίσκοπος, σε μια πολύ ειλικρινή ατμόσφαιρα, αντάλλαξαν σκέψεις σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Ο κ. Μπάιντεν συνοδεύτηκε από τον Μάρκ Άνγκελσον, Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Τζόσεφ Μπάιντεν. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, ο Μητροπολίτης Φασιανής Αντώνιος, ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και ο Αρχιδιάκονος Παντελεήμων Παπαδόπουλος.

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Tagged: