Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αγία Παρασκευή Νέας Πεντέλης

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ / ORTHODOXIA.INFO Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Πρώτος Πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε το ναό για να εκκλησιαστεί και να προσκυνήσει την κάρα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη που βρίσκεται από χθες στο ναό, και που εξέρχεται για πρώτη φορά στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο ιερουργός του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης στο κήρυγμά του τόνισε πως «σήμερα έχουμε παρόντες δύο υψηλούς προσκεκλημένους. Τον Άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη που με την άσκηση και την νέκρωση του «εγώ», αγίασε και σήμερα τον προσκυνούμε. Και επίσης έχουμε μαζί μας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ευρισκόμενος σήμερα αναμεσά μας, δείχνει την ενότητα και την πορεία του νέου ελληνισμού. Ο νέος ελληνισμός στηρίζεται στην Ελληνική Δημοκρατία και στην αγία Ορθοδοξία. Και χαιρόμαστε που η στάση του κ. Προέδρου το τονίζουν με έναν έντονο συμβολισμό».

Εκ μέρους εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού ο π. Ιωάννης Σαββάκης αναφέρθηκε στις δύο πολύ σημαντικές συγκυρίες για την ενορία, αυτή της ελεύσεως της κάρας του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου αλλά και της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε ανάμνηση αυτής της επίσκεψης προσέφερε στον κ. Παυλόπουλο ένα αναμνηστικό εκ μέρους της ενορίας.

Η κάρα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο από Μεθώνης Κλήμης νέος μητροπολίτης Περιστερίου

Ανδρέας Λουδάρος

Η πρωτεύουσα τίμησε τη μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Λαμπρός εορτασμός στον Άγιο Χαράλαμπο Ιλισίων

Μεθώνης: «Σήμερα η Eκκλησία μας χρειάζεται νέους ιερείς»

Αναστάσιος Βόπης

Μεθώνης: «2000 χρόνια μετά, θέλουν να αφανήσουν τον Χριστό από τις ψυχές των ανθρώπων»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Χριστουγεννιάτικη αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης

Μαρκος Παπαγεωργίου