Ελλάδα

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ομιλητής στην Κόρινθο

Με επιτυχία συνεχίστηκαν, μετά την διακοπή για τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, την Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου του 2018, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, οι Κατηχητικές συνάξεις προς πνευματικό καταρτισμό της Παυλείου Αποστολικής Εκκλησίας της Κορίνθου με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Λόγος έμπρακτος – Πράξις ελλόγιμος. Μία πυξίδα πνευματικής ζωής».

Ο άγιος Πρωτοσύγκελλος μιλώντας βαθύτατα θεολογικά αλλά και προσιτά για το πλήθος κατέδειξε την σημασία που έχει στην πνευματική ζωή η συνάφεια έργων και λόγων. Λαμβάνοντας αφορμή από την εκκίνηση του νέου έτους επεσήμανε ότι οι Χριστιανοί οφείλουν να θέτουν συνεχώς στόχους πνευματικούς και να αναβαπτίζονται με την μετάνοια, σύμφωνα με την διδασκαλία του Αγίου Ευαγγελίου. Όπως η πυξίδα μας προσανατολίζει ως προς το που βρισκόμαστε, το ίδιο και ο Χριστός, που είναι ο κυβερνήτης του κόσμου και της ζωής μας, θέλει όλοι μας να προσανατολιστούμε στο δρόμο Του, με ταπείνωση και αγάπη. Η αναζήτηση του Θεού, η μυστηριακή και μυστική εν Χριστώ ζωή καθώς και η ησυχαστική – μαρτυρική ζωή καλλιεργούν τον άνθρωπο και καθορίζουν την ακρίβεια στην πυξίδα της πνευματικής του ζωής.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πανοσ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και την συνεισφορά του στον πνευματικό καταρτισμό του Κορινθιακού Ποιμνίου. Έκλεισε δε την σύναξη ευχόμενος το νέο πολιτικό έτος να αποτελέσει την αφορμή ούτως ώστε όλοι να επιστρέψουμε στον Χριστό, γιατί χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο έμπρακτο και πράξη ελλόγιμο την πίστη μας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μην ελπίζετε σε ψευδοείδωλα που δημιουργούν τα ΜΜΕ

Αναστάσιος Βόπης