Τιμητική διάκριση στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη απένειμε ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος για την προσφορά του στην ανακαίνιση του καθεδρικού ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου του Ροστόφ.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο Πατριάρχης Κύριλλος προεξήρχε χθες της αρχιερατικής θείας λειτουργίας στον ανακαινισμένο ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια τέλεσε αγιασμό για την ανακαίνιση του ναού. Μετά την τελετή, τίμησε τον Ιβάν Σαββίδη με μετάλλιο- κτητορικό τίτλο για την έμπρακτη στήριξή του στο έργο της ανακαίνισης του ναού.

Ο Πατριάρχης Ρωσίας επισκέφθηκε χθες και τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο οποίος χτίστηκε με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Ιβάν Σαββίδη και της ελληνικής ομογένειας της Ρωσίας.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας υποδέχτηκε στην είσοδο του ναού τον Πατριάρχη Κύριλλο. Του ανέπτυξε τα στάδια κατασκευής του ναού και την ιστορία του ενώ του επισήμανε τη σημασία του για την πνευματική ζωή της πόλης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ethnos.gr

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: