Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 20:15

Ο Πατριάρχης Μόσχας στη Βουλγαρία, στη σκιά των κινήσεων του Πατριαρχείου με την “Μακεδονική Εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στη σκιά των κινήσεων της Εκκλησίας της Βουλγαρίας με την αυτοαποκαλούμενη “Μακεδονική Εκκλησία” των Σκοπίων, επισκέπτεται τη Σόφια ο Πατριάρχης Μόσχας  Κύριλλος.

Ο κ. Κύριλλος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πατριάρχη Σόφιας Νεοφύτου και της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 140ης επετείου από την απελευθέρωσης της Βουλγαρίας από τον οθωμανικό ζυγό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πατριάρχης Μόσχας θα παραστεί σε τιμητικές εκδηλώσεις, θα αποτίσει φόρο στους πεσόντες κατά την απελευθέρωση της Βουλγαρίας στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878 και θα τελέσουν Δοξολογία στο Ναό της Γέννησης του Χριστού στη Σόφια.

Αναμένεται επίσης οι δύο προκαθήμενοι να τελέσουν Θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αλεξάνδρου Νέφσκι στη Σόφια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Ρώσος Πατριάρχης θα προσκυνήσει επίσης τα ιερά λείψανα του Σεραφείμ του Μποκουχάροβο, που αγιοκατατάχθηκε από τις Εκκλησίες της Ρωσίας και της Βουλγαρίας το 2016, καθώς και τη ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Βουλγαρική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πατριάρχης Κύριλλος αναμένεται επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχους της Βουλγαρικής Κυβέρνησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ