Τε, 12/06/24 | 20:42

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Μητρόπολη Λεμεσού για τα 1400 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την Κύπρο και την Μητρόπολη Λεμεσού επισκέπτεται από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 1400 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος, πολιούχου της Λεμεσού.

Προχθες το βράδυ ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο παρευρέθηκε σε μουσική εκδήλωση με ύμνους στα αραβικά όσο και στα ελληνικά, αφιερωμένη στον προστάτη και έφορο της Λεμεσού Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα.

Σήμερα το πρωί προεξήρχε της Πατριαρχικής Θεία Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Ιγνατίου στη Λεμεσο, με την συμμετοχή του Μητρόπολη Λεμεσού Αθανασίου και των Επισκόπων Νταράγιας Μωυσής, Σελευκείας Εφραίμ, Αμαθούντος Νικολάου, του Αρχιμανδρίτη Ρωμανού Αλ-Χανά, ηγουμένου της Παναγίας του Μπαλαμάντ.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Λιβανέζος Πρέσβης στην Κύπρο κ. Κλώντ Χαζάλ, καθώς επίσης και μεγάλου αριθμού αραβόφωνων.

Ο κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην αδελφική σχέση και φιλία του με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, τον οποίο περιέγραψε ως επίσκοπο της διακονίας, της σιωπής, και της εργασίας. Ο Επίσκοπος, ο οποίος βοηθα τους φτωχούς και τους άπορους και που στέκεται δίπλα στη νεολαία και τον αγκαλιάζει με την αγάπη και τη φροντίδα του.

Τόνισε ότι η Εκκλησία της Αντιόχειας είναι μάρτυρας της αλήθειας και μάρτυρας για χάρη της πίστης τους, αλλά παραμένει μια ζωντανή εκκλησία με τους πιστούς της να ακολουθούν στα χνάρια των προγόνων της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ