Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2018 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, κληρικοί και μέλη του προσωπικού της Μητροπόλεως, υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη μετά της τιμίας συνοδείας αυτού, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μακαριώτατο Πατριάρχη τον συνόδευε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, τους οποίους συνδέει χρόνια αδελφική φιλία.

Αφού ο Μακαριώτατος έτυχε της θερμής υποδοχής, ο Πανιερώτατος προσέφερε πλούσιο κέρασμα στο συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως. Εκεί είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία της Αντιοχείας με τον βάναυσο πόλεμο στην Συρία. Ο Μακαριώτατος έτυχε της στήριξης όλων των παρευρισκομένων.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως του Μακαριωτάτου παρευρέθηκαν, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδρίτης κ. Ελισσαίος και ο Μέγας Ευεργέτης της Μητροπόλεως μας κ. Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στον Ρωσικό Ιερό Ναό της Μητροπόλεως μας όπου και εκεί έτυχε υποδοχής από τον προϊστάμενο και την χορωδία του ιερού ναού.

Μετά το πέρας της επισκέψεως στην Μητρόπολη Ταμασού, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ηρακλειδίου Προδρόμη μοναχή, υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο στην αναφερθείσα Ιερά Μονή με πάσα τάξη και ευλάβεια.

Στην συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι έτυχαν της θερμής φιλοξενίας της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης και της συνοδείας της, προσφέροντας πλούσιο γεύμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info