Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Λεμεσού και την εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου Αντιόχειας, όπου χοροστάτησε στο Μεγάλο Απόδειπνο.

Ο κ. Ιωάννης που συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, τους Επισκόπους Αμαθούντος Νικόλαο και Σελευκείας Εφραίμ, και τον Αρχιμανδρίτη Ρωμαννό Ηγούμενο της Μονής Μπαλαμάντ, έγινε δεκτός στην είσοδο της εκκλησίας από τον πατέρα Μισέλ Σαμπά και τους ενορίτες.

Στην ομιλία του μετά την προσευχή, ο Πατριάρχης Αντιοχείας εξέφρασε την χαρά του και την υπερηφάνειά του για την παρουσία της Αντιόχειας στην Κύπρο και τόνισε πως ότι συμβαίνει στη Συρία η τρομοκρατία και η βία επηρεάζει όλους. Ο Μακαριώτατος προσευχήθηκε για ειρήνη στη Συρία και σταθερότητα στο Λίβανο και σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Εξέφρασε επίσης την καταδίκη του για την παραποίηση της ιστορίας στην Παλαιστίνη, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ιερουσαλήμ.

Τόνισε ότι η χριστιανική παρουσία θα παραμείνει πάντα στην Ανατολή ανεξάρτητα από την κατάσταση και ότι το πρόσωπο του Χριστού δεν θα χαθεί.

Μετά την προσευχή, ο κ. Ιωάννης συναντήθηκε με τους ενορίτες.

Ετικέτες: