Την εκκλησία των Αρχαγγέλων στο Ντάχερ της Αιγύπτου, επισκέφθηκε την Κυριακή των Βαΐων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ και προέστεί της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Ο κ. Θεόδωρος τόνισε τη σημασία και τη συμβολική αξία της Κυριακής των Βαΐων, καθώς και την δοκιμασία της Χριστιανκής πίστης αλλά και την παρουσία του Υιού του Θεού, την δοκιμασία και, εν τέλει, τη θυσία του για τους ανθρώπους, προσφέροντας την αγάπη του…

Στη Θεία Λειτουργία μαζί με τον Πατριάρχη Θεόδωρο, συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος Θεόδωρος, ενώ παραβρέθηκαν ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης, η κ. Ελίνα Κυριακοπούλου Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και Επιτετραμμένη Α’, το Δ.Σ. της Αραβόφωνης Κοινότητας Καΐρου καθώς και αντιπροσωπεία των Αραβόφωνων Προσκόπων.

Από τα αξιοσημείωτα της Λειτουργίας ήταν η τριπλή περιφορά στου προασυλίου του Ναού, κρατώντας βάγια, υπό τους ήχους των τυμπάνων των προσκόπων μετά από επιθυμία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Μετά το τέλος της Λειτουργίας και της Θείας Κοινωνίας προσφέρθηκε κέρασμα και εν συνεχεία γεύμα με ψάρι όπως ορίζει η θρησκευτική παράδοση.

Πηγή:Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: