Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 18:34

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Βέροια για τα ΚΔ’ Παύλεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την 27η Ιουνίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, αφίχθη στη Μακεδονία, στην Αποστολική πόλη της Βέροιας, ύστερα από πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτου, Σεβασμ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, προκειμένου να προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστολού Παύλου, στο πλαίσιο των ΚΔ΄ Παυλείων.

Την Πέμπτη 28η Ιουνίου το πρωί, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης απηύθυνε χαιρετισμό και μοιράστηκε με τους συνέδρους εμπειρίες από την Ιεραποστολή, κατά το κλείσιμο των εργασιών του 24ου Τριημέρου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΔ΄ Παυλείων, που φέτος είχε ως θέμα: «Ευαγγελισμός και Ιεραποστολή κατά τον Απόστολο Παύλο», στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, με την παρουσία εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και ανάγνωσαν μηνύματα των Προκαθημένων των Εκκλησιών τους.

Το απόγευμα τελέσθηκε με λαμπρότητα και επισημότητα, Πατριαρχικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου στην πανηγυρίζουσα Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας, προεξάρχοντος του Μακαρ. Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο.

Εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ