Ενοριακά

Ο πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο πολιούχο Κηφισιάς

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τον πολιούχο της, μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον μυροβλύτη, τιμησε με κάθε επισημότητα η πόλη της Κηφισιάς.

Στον αποψινό πανηγυρικό εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ναό της Κηφισιάς, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτη Κυρίλλου.

Ο κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην φράση της Αγίας Γραφής «Τιμή μάρτυρος, μίμηση μάρτυρος» τονίζοντας πως προορισμος του ανθρώπου δεν είναι οι βιωτικές μέριμνες και απολαύσεις. «Δυστυχώς ο άνθρωπος έδωσε βαρύτητα σε άλλες άξίες ώστε να είναι αρεστός στους άλλους ανθρώπους. Όμως προορισμός του ανθρώπου δεν είναι η απόλαυση των φθαρτών και γήινων αγαθών αλλά να χαριτωθεί πνευματικά».

Για τον σήμερα εορταζόμενο Άγιο Δημήτριο τόνισε ότι αν και ήταν υψηλόβαθμο στρατιωτικό στέλεχος, αρνήθηκε τις τιμές και τα αξιώματα για να μην προδώσει τον Χριστό.  Και το μαρτύριό του γίνεται σήμερα για όλους μας φωτεινός οδοδείκτης για την ζωή μας.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο και εν συνεχεία η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της Κηφισιάς.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Εκκλησία εναντίον Fake News: Προτάσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σοφία Καρεκλά

Υποδοχή της χείρας του Αγ. Διονυσίου στην Αγία Ματρώνα Ν. Ερυθραίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Νέα Μάκρη: Η εορτή του Αγίου Εφραίμ στον τόπο του μαρτυρίου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάσιος Βόπης

Ο εσπερινός της Αγάπης στην Μητρόπολη Κηφισίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

«Ανάστα ο Θεός» στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

Μαρκος Παπαγεωργίου

BINTEO: Η Πρώτη Ανάσταση στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

ECTV Εκκλησιαστική Τηλεόραση