Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 | 12:51

Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στην Μητρόπολη Γλυφάδας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κατά την Εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζουν: α) Το Ιερό Ενοριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Βουλιαγμένης (Καβουρίου), β) Ο Κοιμητηριακός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Γλυφάδας και γ) Ο Στρατιωτικός Ιερός Ναός της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, μετά Αρτοκλασίας, της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στις 7:30 μ.μ., χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βουλιαγμένης (Καβουρίου), με τη συμμετοχή πλήθος Ιερέων και πιστών .

Ομιλητής μετά τα Απόστιχα, ήταν ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος στην ομιλία του, τόνισε τον πόθο για το μαρτύριο για τον Χριστό, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το οποίο χαρακτήρισε όλο τον βίο και διατράνωσε μέχρι σήμερα την αγιότητα. Μία κληρονομία την οποία ο Άγιος διαδέχθηκε από τον ευσεβή επίσης μάρτυρα πατέρα του και την οποία και εμείς σήμερα, ως απόγονοι μαρτύρων και αγίων, καλούμαστε να μιμηθούμε και να συνεχίσουμε.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τον ευλογημένο Άρτο, μαζί με ένα εικονάκι της Αναστάσεως, σε όλους τους πιστούς προσωπικά, αφού πρώτα απεύθυνε τον Αναστάσιμο χαιρετισμό.

Αύριο ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σουρμένων, όπου κατά την Εορτή της Σωτήριας Ομολογίας του Αποστόλου Θωμά, γίνεται πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και στη συνέχεια στο Κοιμητήριο της Δημοτικής Ενότητας του Ελληνικού, γίνεται το Ποντιακό Ταφικό Έθιμο, με επιμνημόσυνη δέηση και Τρισάγια σε όλους τους τάφους των κεκοιμημένων αδελφών μας, που ήρθαν από τις αλησμόνητες πατρίδες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ