Χοροστατούντος του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου τελέστηκε νωρίτερα το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό ναό αγίας Γλυκερίας του Γαλατσίου με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων του λεκανοπεδίου.

Πολλοί πιστοί παρευρέθησαν για να προσκυνήσουν την εικόνα της Οσίας Παρθενομάρτυρος Γλυκερίας, καθώς είναι ο μοναδικός ενοριακός ναός στην Αττική και η αγία Γλυκερία είναι πολιούχος της πόλεως του Γαλατσίου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος στάθηκε στην ανδρεία που επέδειξε η Αγία Γλυκερία κατά τη διάρκεια της ζωής της και μέχρι τη στιγμή του μαρτυρίου της.
“Καύχημα για τους πιστούς ανθρώπους είναι το παράδειγμα των Αγίων και όχι η εμμονή στις αμαρτωλές επιλογές τους” τόνισε ιδιαίτερα ο π. Άγγελος.
Στο τέλος της ακολουθίας, ο νέος προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Αϊβαλιώτης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Σαλώνων που τίμησε με την παρουσία του τον πανηγυρίζοντα ναό και ευχήθηκε η Αγία να είναι προστάτης όλων.
Αύριο θα τελεστεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επισκόπου Σαλώνων.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: