Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 2:32

Ο πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Τρύφωνα Κολωνού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κατάνυξη τελέστηκε απόψε στον Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος στον Κολωνό ο εόρτιος εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, τον οποίο πλαισίωνε πλειάδα ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην ομιλία του ο κ. Αντώνιος έκανε αναφορά στον ρόλο που διαδραματίζουν οι Άγιοι στη ζωή των ανθρώπων. Μάλιστα τόνισε πως “Οι Άγιοι προστατεύουν τους ανθρώπους ανεξαιρέτως και δίνουν μετάλλιο σε όσους είναι ευσεβείς χριστιανοί και πιστοί. Είναι κοντά σε όσους ανθρώπους υπακούν στο θέλημα του Θεού. Αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δύο πλευρές, παίρνουν από την αγάπη του Θεού και τη διοχετεύουν στους ανθρώπους, ενώ όταν προσευχόμαστε σε αυτούς, μέσω του Αγίου Πνεύματος τις μεταφέρουν στο Θεό”.

Κλείνοντας, προέτρεψε τους πιστούς, που κατέκλυσαν ασφυκτικά τον Ναό “να μη σταματήσουμε να προσευχόμαστε στον Άγιο Τρύφωνα και να τον παρακαλέσουμε να μας προστατεύει και να δώσει σε όλους τους χριστιανούς μετάλλια, ώστε να γνωρίσουν την αγάπη του Κυρίου”.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά και να συγχαρεί τον προϊστάμενο του Ναού π. Προκόπιο Βροντάκη, για την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλει στην ενορία με τα αποτελέσματα αυτής να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Με τη σειρά του ο π. Προκόπιος, ευχαρίστησε τον κ. Αντώνιο για την αποδοχή της πρόσκλησης, αλλά και όσους λάμπρυναν με την παρουσία τους την πανήγυρη ή βοήθησαν στην προετοιμασία αυτής. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ενέργειες που γίνονται για τα παιδιά, ώστε να είναι κοντά στην εκκλησία, μέσω των κατηχητικών και των κατασκηνώσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ