Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 | 0:59

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Νικολάου Υψωμαθείων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Αγωνιζόμεθα όλοι μαζί να κρατήσουμε ανοικτές και αρχοντικές τις Εκκλησίες και τα ιδρύματά μας και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενέες”, επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, μετά τον Μ. Εσπερινό κατά τον οποίο χοροστάτησε την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Υψωμαθείων, αναλογιζόμενος με συγκίνηση “πόσες γενεές γενεών Ρωμηών πέρασαν και από αυτήν την Εκκλησία, προσευχήθηκαν, αγιάσθηκαν, και μετέστησαν εις τας ουρανίους μονάς. Τους ευγνωμονούμε για όσα έκαναν για την επιβίωση της Ομογενείας προ ημών, προσευχόμεθα για την ανάπαυση των ψυχών των και τους υποσχόμεθα, αυτούς που είναι στον ουρανό εμείς που είμαστε ακόμα στη γη, ότι θα τα κρατήσουμε αυτά όλα ανοιχτά, αρχοντικά, ρωμέηκα, έως ότου τα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές, στους νεωτέρους που θα μας ακολουθήσουν”.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, Επόπτη της Περιφερείας Υψωμαθείων, αλλά και τον Άρχοντα της ΜτΧΕ Αντώνη Παριζιάνο, Πρόεδρο της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας, και τους συνεργάτες του, για τον καθημερινό τους αγώνα, παρά τις ποικίλες δυσκολίες, να στηρίξουν τις Κοινότητες και τα ιδρύματά της Περιφερείας αυτής, και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Νικόλαος, έφορος και προστάτης της πανηγυρίζουσας Κοινότητας, να τους προστατεύει και να τους ενισχύει.

Προηγουμένως τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο, και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο ένας οικουμενικός Άγιος, αλλά ο Άγιος της καρδιακής προσευχής.

Ακολούθως τον Παναγιώτατο καλοσώρισε ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέσθηκε στην Κοινότητα κατά το προηγούμενο έτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ