Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018, θα επισκεφθεί τη Βασιλική dei Santi XII Apostoli στη Ρώμη για να προσκυνήσει τα λείψανα των αγίων Αποστόλων Φιλίππου και Ιακώβου.

Η επίσκεψη επιβεβαιώνεται από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Ενότητα των Χριστιανών, ενώ εκτενείς αναφορές στην προσεχή επίσκεψη του Πατριάρχου έχουν γίνει στον ιταλικό τύπο.

Ο Πατριάρχης θα είναι ο προεστώς της προσευχής στο εσωτερικό της Βασιλικής, που έχει προγραμματιστεί για τις 6.30 το απόγευμα, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει η προσκύνηση των ιερών λειψάνων των Αποστόλων.

Η πατριαρχική επίσκεψη χαιρετίζεται ως μία ακόμη απόδειξη της κοινής πορείας στο μονοπάτι του διαλόγου και της αδελφοσύνης, Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων.

Πηγή: Φως Φαναρίου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: