Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 2:38

Ο Μητροπολίτης Σύρου στην πανήγυρη της Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους έλαβε μέρος ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου αυτής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Γαβριήλ και με την άδεια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και της Ιεράς Συνόδου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής εγένετο δεκτός στην Ιερά Μονή με κάθε Εκκλησιαστική Τάξη και εκδηλώσεις αγάπης του Ηγουμένου και των Πατέρων αυτής.

Κατά την επίσημη τελετουργία ο Ηγούμενος, Αρχιμ. Γαβριήλ προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, ο οποίος με τη σειρά του αντιφώνησε καταλλήλως.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε, κατά το Αγιορείτικο Τυπικό, στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρμοβίσκυ και Λαμπίνσι, περιοχής Καυκάσου της Ρωσίας, κ. Ιγνατίου, με την παρουσία του Διοικητού του Αγίου Όρους κ. Κασμίρογλου, του πρώην Υπουργού κ. Μπόλαρη, του Καθηγητού Θεολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Πασχαλίδη, των Αστυνομικών Αρχών, Πατέρων άλλων Ιερών Μονών και μεγάλου πλήθους προσκυνητών από την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε Πνευματικό τον Ιερομόναχο Κασσιανό και ευλόγησε τον καρπό της αμπέλου.

Στην εν συνεχεία παρατεθείσα Μοναστηριακή Τράπεζα, ο Ηγούμενος της Ι.Μονής Παντοκράτορος, Αρχιμ. Γαβριήλ, ομίλησε για τη θεολογία της Μεταμορφώσεως, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την παρουσία του και του προσέφερε εικόνα του Σωτήρος, ιστορηθείσα στο Εργαστήριο της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφέρθηκε στην ερμηνεία που δίνει ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής στις τρεις σκηνές, που ζήτησαν να κατασκευάσουν οι μαθητές του Κυρίου κατά τη Μεταμόρφωση, της πράξεως (Ηλίας), της Θεωρίας (Μωυσής) και της Θεολογίας (Ιησούς), που συμβολίζουν τα στάδια της πνευματικής ανάβασης του ανθρώπου προς το Θαβώρ, την κάθαρση, το φωτισμό και τη θέωση, και ευχαρίστησε εκ νέου τον Ηγούμενο Γαβριήλ για την πρόσκλησή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ