Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 21:35

Ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων στο Πατριαρχείο Αντιοχείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο Λίβανο μετέβη  ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας του Λιβάνου και της Πρεσβείας, προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου και το Πατριαρχείο των μαρωνιτων με θέμα «Η κοινή χριστιανική παράδοση στην Κοιλάδα των Αγίων (Καντισσα) του Λιβάνου».

Ο κ. Θεόκλητος συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου με θέμα «Η Χριστιανική Ορθόδοξη παράδοση των Μετεώρων».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο μητροπολίτης Σταγών έτυχε θερμότατης υποδοχής από εκπρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας του Λιβάνου καθώς και από βουλευτές του κοινοβουλίου όπου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους.

Ξεχωριστή ήταν και η συνάντηση που είχε ο κ. Θεόκλητος με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, ο οποίος τον υποδέχθηκε και συνομίλησαν μέσα σε θερμό κλίμα για πνευματικά ζητήματα, ενώ προσκάλεσε τον μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητο να επισκεφθεί στην έδρα του Πατριαρχείου στη Δαμασκό της Συρίας.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας εξέφρασε τη χαρά του όταν τον επισκέπτονται εκπρόσωποι της Ελλαδικής Εκκλησίας διότι θεωρεί ότι η Εκκλησία της Αντιοχείας είναι αδελφή με την Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς θεωρούν τους εαυτούς Ρωμιούς , άλλωστε αυτό δηλώνει και η ονομασία του Πατριαρχείου Rum Orthodox Patriarchate of Antioch.

Επίσης κ. Θεόκλητος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει και να επισκεφθεί πολλά Ορθόδοξα Μοναστήρια, που έχουν ανακατασκευαστεί επί των ημερών του Πατριάρχη κ. Ιωάννου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ