Ενοριακά

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας στη λιτανεία του Εσταυρωμένου στον Κολωνού

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Κολοκυνθού, με τη συμμετοχή των πιστών να είναι τεράστια και συγκινητική.

Στον μεθέορτο Εσπαρινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, πλαισιωμένος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Ακολούθησε μια μεγαλειώδης λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της εικόνας της Υψώσεως στους γύρω δρόμους, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

Λίγο πριν την απόλυση ο κ. Κλεόπας τόνισε πως: «Ο Σταυρός, από σύμβολο θνησιμότητας και ντροπής, γίνεται το σύμβολο της πίστης και της δύναμης. Είναι το όραμά μας για να ξεπερνάμε τις τόσες δυσκολίες. Είναι σύμβολο που γεννά νέους αγίους μέσα στην Εκκλησία.

Έκλεισε λέγοντας πως «Δε χρειαζόμαστε μια χώρα πεσιμισμού, αλλά μία χώρα που θα μοιράσει όραμα και ελπίδα στις νεότερες γενιές». Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον αδελφικό του φίλο και προϊστάμενο του Ναού π. Νικόλαο Κούβαρη, τους σεβαστούς πατέρες, τους παριστάμενους τοπικούς φορείς, τους κυρίους αντιδημάρχους, καθώς και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη με τον οποίο τους συνδέει μακρόχρονη φιλία.

Ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με ελληνικά τραγούδια και χορούς από ολόκληρη την Ελλάδα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού παρουσία πλήθους κόσμου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Πλανά

Γιώργος Δ. Φερδής

Η πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής στο κέντρο της Αθήνας

Λαμπρή λιτανεία της Αγίας Φιλοθέης στην Πλατεία Μητροπόλεως

Γιώργος Δ. Φερδής

O Μητροπολίτης Σουηδίας και ο…διάδοχός του!

Διαυλείας: «Ελεύθερος χριστιανός λογίζεται εκείνος που έχει ελευθερία συνειδήσεως»

Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ελευθερίου στην ομώνυμη ενορία των Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής