Στην Κάλυμνο παρευρέθηκε δι’ ολίγας ημέρας, ο εκ Καλύμνου καταγόμενος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Υερσέης κ. Ευάγγελος, όπου χάρηκε τις ομορφιές της γενέτειράς του, συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη μας κ.Παΐσιο και γεύθηκε την Αβραμιαία φιλοξενία των συμπατριωτών του Καλυμνίων.

Ο Μητροπλίτης Ευάγγελος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό για την εορτή της Μεταμορφώσεως ενώ συγχωροστάτησε και ο μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος.

Μετά το πέρας του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας του Χριστού στην παραλιακή οδό του λιμένος της Καλύμνου. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων και άγημα του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Παρευρέθηκαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ενώ πλήθη πιστών προσκύνησαν την εικόνα του Χριστού, άναψαν το κεράκι της ευλαβείας τους και παρεκάλεσαν τον Κύριο να ενισχύει αυτούς τους δυσκόλους καιρούς πάντας ημάς.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: