Την 3η Ιανουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. π.Μάξιμο Oumba, Προϊστάμενο του Ι.Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, τον Αιδεσιμ. π.Σιλουανό Nkounkou, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire και τον Ιερολ. Διάκονο π.Στέφανο Andzembé, υπεύθυνο του ποιμαντικού έργου στους κρατουμένου&s igmaf;, επισκέφθηκε τις φυλακές της πόλεως για να προσφέρει στους τετρακόσιους σαράντα οκτώ αδελφούς ποσότητα ειδών διατροφής καθώς και είδη ατομικής υγιεινής. Η προσφορά αυτή ήταν προϊόν της αγάπης των ορθοδόξων πιστών των ως άνω Ενοριακών Κοινοτήτων της συμπρωτεύουσας, ως και της Ιεράς Μητροπόλεως

Αρχικώς, τον Μητροπολίτη υπεδέχθη ο κ.Διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευλογία να συναντηθή για αρκετή ώρα με όλους τους εγκλείστους, άνδρες και γυναίκες, να τους μιλήσει για την Γέννηση του Θεανθρώπου, για την προσωπική αναγέννηση εκάστου και να τους μεταφέρει τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα κ&al pha;ι Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Ακόμη, κατά την έξοδό του από τους χώρους κράτησης μίλησε στους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης Télé-Congo τόσο για τον σεβασμό προς την ιερότητα και την μοναδικότητα του ανθρωπίνου προσώπου αδιακρίτως, όσο και για την ανάγκη εντατικοποιήσεως των πράξεων κατανοήσεως, αλληλεγγύης και συμπαραστάσεως προς τους εμπεριστάτους συνανθρώπους εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσεως, η οποία σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των κρατούμενων εντός έτους.

Τέλος, ο κ.Διευθυντής εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία για την αδιάκοπη συμπαράστασή Της, αλλά και για το συστηματικό ποιμαντικό έργου που επιτελείται από έτους στις φυλακές του Pointe-Noire από τον ορθόδοξο εντεταλμένο κληρικό, Διάκονο π.Στέφανο Andzembé.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info